Tervetuloa Koiratori.com - ilmainen koiranmyynti- ja ostoilmoitusten tori. Kuvalliset ja ilman kuvia ilmoitukset maksutta. Lomake sivun alalaidassa!

HYVIÄ VINKKEJÄ KOIRANOSTAJALLE!

Kun ostat pennun tai aikuisen koiran niin tee ainakin nämä:

- Mieti ensin millaisen koiran oikeasti haluat. Ison, pienen, karvaisen, kaljun, minkä luonteisen jne. Vilkas ja reipas koira on aina vilkas ja reipas. Vahtikoira on useimmiten aina vahtimassa.
- Koirarotuja on paljon ja eri rodut eroavat toisistaan myös muilla tavoilla kuin pelkän ulkonäön tai koon perusteella.
- Joskus jopa koirarodun nimi kertoo millainen koira on luonteeltaan: mäyräkoira -> metsästetään mäyriä, luolakoira, metsästykoira. Ajokoira -> ajaa riistaa, juoksee paljon. Paimenkoira -> paimentaa, on tyytyväinen kun perhe on yhdessä mutta ei ole tyytyväinen jos joku ei ole paikalla, vahtii jne jne.
- Koirat eroavat kovasti luonteeltaan ja koiran luonne on perinnöllinen. Tarkastele koiran tai pennun vanhempia ja isovanhempia niin tiedät millainen koira on aikuisena.
- Jos hinta on tärkeä asia niin katso mitä tuohon hintaan kuuluu. Koiran lisäksi hintaan voi kuulua rokotukset, madotukset, sirutukset, rekisteröinnit, tarvikkeita, yhtä sun toista. Monin näistä ja muista asioista on sellaisia, jotka joutuu kuitenkin hankkimaan (vähän kuin ostaisi auton ilman renkaita tai katsastusta, onko se halvempi?)

Valikoi kasvattaja ja myyjä, kaikki eivät ole samanlaisia

Hyvä video eräältä kasvattajalta, katso tämä YouTube-video -> https://youtu.be/jblvj-VY3EA

- jotkut myyjät antavat terveystakuun ja se on hyvä juttu
- tee kauppakirja ja ostosopimus
- hyvä asia on jos koira on eläinlääkärin terveystarkastama, jos on niin tästä on kirjallinen todistus
- pennut voi parvo-rokottaa jo 6 viikon ikäisenä, tämä on hyvä juttu ja jos näin on niin siitä on kirjallinen todistus rokotuskirjassa
- lisäbonus on jos koiranmyyjä tai -kasvattaja on toiminut vuosia ja pitkään. Siitä on se hyöty, että jos tarvitsee neuvoja tai apua jälkikäteen niin saa apua
- eri kasvattajien koirissa on suuria eroja vaikka rotu olisi sama, puntaroi asiaa ja keskustele kasvattajan/myyjän kanssa tästä.

Jos ostat koiran ulkomailta

- Varmista, että tiedät mitä olet ostamassa ja keneltä
- Ulkomaiset myyjät ja kasvattajat ovat hyvä vaihtoehto mutta yritä varmistaa, ettet ole tekemisissä puliveivarin kanssa
- Tupla-varmista ETUKÄTEEN koiran terveys, rokotukset, madotukset ja muut
- Älä maksa etukäteen, älä lähetä rahaa ellet tee selvää maksusopimusta maksupalvelun, pankin tms. kautta
- Selvitä etukäteen kaikki ja koko kustannukset
- Rescue-koirat eivät välttämättä ole kodittomia katukoiria vaan varta vasten myyntiin pennutettuja koiria
- Lue ainakin tämä >> https://www.evira.fi/elaimet/tuonti-ja-vienti/eu-jasenmaat-norja-ja-sveitsi/koirat-kissat-ja-fretit/koirat-kissat-ja-fretit-eu-maat/
- Jos ja kun olet tuonut ulkomailta koiran niin ensimmäiseksi terveystarkastuta, rokotuta ja madotuta koira heti, huolimatta siitä mitä koiran paperit sanovat.

Ja vielä…

- Varo huijareita! Myös Koiratori.com sivulla on ilmennyt muutama, ihan kotimainen koiramyyntihuijari, joka itsepintaisesti yrittää jotenkin keplotella itselleen kymppejä tai satasia hyväuskoisilta koiranostajilta. Älä mene retkuun.
- Jos näet epäilyttävän koiranmyynti-ilmoituksen niin pyydä heti ja rohkeasti ylläpitoa poistamaan tuo ilmoitus.

Ja vielä yksi juttu...

- Varoituksista huolimatta kannattaa hankkia koira, nyt ja aina
- Käytännössä kaikki (siis 100 %) koiranhankinnat onnistuvat hyvin
- Koirarodut ovat kaikki erilaisia mutta kivoja ja koiria
- Voisi sanoa, että jos SINULLA ei ole vielä omaa koiraa niin asiassa on kyllä jotakin epäilyttävää!
- Koira on kiva!

 

KLIKKAA TÄSTÄ!